Cercare con te

«Se tu torni fra noi / è un caldo e grigio / giorno di marzo, è l’ora del riposo / per noi rimasti nella casa, in pace». Un poema d’Attilio Bertolucci en commemoració avui del Dia Internacional de les dones #8M.

Porta’m amb tu

Estem molt contents de mostrar-vos per fi l’exemplar número zero de Porta’m amb tu, el primer volum de la nostra col·lecció editorial, una selecció de cent poemes de l’obra d’Attilio Bertolucci amb un títol manllevat d’una poesia del seu llibre Viaggio d’Inverno (1971).

Bona llinda 2021!

Siamo caduti in una rete d’oromista di raggi e foglie, la mattinaindugia, il tempo non finisce mai. Hem caigut en una xarxa d’orbarreja de raigs i fulles, el matís’allarga, el temps no acaba mai. ATTILIO BERTOLUCCI

Salze Editorial editarà un volum de poesia selecta d’Attilio Bertolucci, per primera vegada en català

En edició bilingüe prevista per a la primavera del 2021, amb presentació i traducció de Marta Vilardaga i Josep Porcar, el nou segell de traducció de poesia Salze Editorial publicarà per primera vegada en català una acurada selecció de més d’un centenar de poemes de l’obra d’aquest poeta parmesà, celebrada per Eugenio Montale i Pier Paolo Pasolini.

El salze

«I m’estimava l’ortiga i la bardana, / però, sobretot, el salze platejat. / I, agraït, ell va viure / amb mi tota la vida, amb branques ploraneres / l’insomni amb somnis esventava». Amb «El salze», aquest poema d’Akhmàtova celebrem que hem enllestit el primer volum de l’editorial, el títol del qual anunciarem la setmana vinent!

Criteris de selecció editorial

Poetes i obres que prioritzem: davant del primers projectes de traducció que hem rebut, detallem aquí quina serà la nostra línia editorial. Com que potser no ha estat del tot precisa l’exposició dels nostres criteris editorials, aquí un aclariment: prioritzem l’edició de traduccions d’obres d’autors/es encara poc coneguts o molt poc explorats als Països Catalans, però que tenen –o han tingut– una llarga trajectòria i reconeixement de la crítica al seu país d’origen o al d’acollida i, en tot cas, a la resta del món.

Neix Salze Editorial, segell dedicat a la traducció de poesia al català

SALZE EDITORIAL és un nou segell de traducció de poesia forana al català. La definició genèrica podria funcionar, per segons qui o segons com, per representar el que no som més que no pas el que en realitat som: dues persones que estimen la poesia i que pensen, com moltes altres persones lectores –entre elles, afortunadament, poetes–, que ens cal molta més i millor selecció/edició de traducció de poesia forana […]

0
    0
    El teu carret
    El carret és buitTornar a la botiga